Árpád
-2 °C
4 °C

Módosította hálózati szerződését a Matáv és a PanTel

Index
2002.04.08. 17:05
A Matáv és a PanTel hétfőn aláírta a két szolgáltató által tavaly júliusban megkötött hálózati szerződés módosítását. Az új megállapodás kiterjed a hagyományos távbeszélő szolgáltatásra is. Ez azt jelenti, hogy az összekapcsolás műszaki feltételeinek végrehajtását követően a Matáv és a PanTel ügyfelei választhatnak, hogy melyik szolgáltató hálózatán bonyolítják belföldi távolsági, illetve nemzetközi hívásaikat.

A Matáv és a PanTel 2001 júliusában kötötte meg az első hálózati szerződését. Ez a megállapodás tette lehetővé, hogy a két hálózat összekapcsolása révén a PanTel internetalapú beszédszolgáltatásának (VoIP) előfizetői elérhessék a Matáv hálózatán át a PanTelt, illetve a PanTel VoIP előfizetői hívhassák a Matáv előfizetőit. A hálózati szerződés hétfőn aláírt módosításával a Matáv és a PanTel hálózatának összekapcsolása a hagyományos távbeszélő szolgáltatásra is kiterjed. Hamarosan - a hálózatok összekapcsolásának műszaki megvalósítását követően - a Matáv és a PanTel ügyfelei választhatnak, hogy melyik szolgáltató hálózatán bonyolítják belföldi távolsági, illetve nemzetközi hívásaikat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?