Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elektromobillal járnak a fehérvári postások

MTI
2002.04.09. 09:35
Környezetbarát elektromos kisteherautóval járja a körzetét a levélhordó Székesfehérvár történelmi belvárosában; a Magyar Posta a vidéki városok közül elsőként ott állította munkába a hazai fejlesztésű postás elektromobilt.

Az 500 kilogramm súlyú kisteherautót az Intermotor Kft. fejlesztette ki és kisbéri üzemében gyártja. A tárolószekrény gyártását és a karosszéria festését a Postaautó Bp. Kft. végzi. A 25 kilométeres óránkénti sebességű, 1,2-1,3 millió forintba kerülő, elektromos meghajtású postamobil egy feltöltéssel maximum 100 kilométer utat képes megtenni. Üzemeltetése olcsó, egy feltöltés 400 forintba kerül.

Kifejlesztői a modellt a műemlékileg védett, a világörökség részének minősített, turisztikailag kiemelt, valamint sétáló és üdülő területeken, lakóparkokban való használatra szánták. Elsőként a budai várnegyedben, majd a székesfehérvári történelmi belvárosban állították munkába. A székesfehérvári postások örömmel fogadták az elektromobilt, az eddigi tapasztalatok is kedvezőek - tudta meg az MTI Cser Jánostól, a székesfehérvári Postafeldolgozó Üzem vezetőjétől.