Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Elektromobillal járnak a fehérvári postások

MTI
2002.04.09. 09:35
Környezetbarát elektromos kisteherautóval járja a körzetét a levélhordó Székesfehérvár történelmi belvárosában; a Magyar Posta a vidéki városok közül elsőként ott állította munkába a hazai fejlesztésű postás elektromobilt.

Az 500 kilogramm súlyú kisteherautót az Intermotor Kft. fejlesztette ki és kisbéri üzemében gyártja. A tárolószekrény gyártását és a karosszéria festését a Postaautó Bp. Kft. végzi. A 25 kilométeres óránkénti sebességű, 1,2-1,3 millió forintba kerülő, elektromos meghajtású postamobil egy feltöltéssel maximum 100 kilométer utat képes megtenni. Üzemeltetése olcsó, egy feltöltés 400 forintba kerül.

Kifejlesztői a modellt a műemlékileg védett, a világörökség részének minősített, turisztikailag kiemelt, valamint sétáló és üdülő területeken, lakóparkokban való használatra szánták. Elsőként a budai várnegyedben, majd a székesfehérvári történelmi belvárosban állították munkába. A székesfehérvári postások örömmel fogadták az elektromobilt, az eddigi tapasztalatok is kedvezőek - tudta meg az MTI Cser Jánostól, a székesfehérvári Postafeldolgozó Üzem vezetőjétől.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!