Bernát, Felícia
EUR 384,20 Ft
USD 364,29 Ft
8 °C
30 °C

Az Intel 300 millió dolláros kártérítést fizet az Intergraphnak

Reuters
2002.04.16. 17:31
A vezető mikrochipgyártó Intel 300 millió dollárt fizet az Intergraph Corporation-nek, mivel a Pentium sorozat gyártásánál jogtalanul használt fel a cég tulajdonában álló szabadalmak közül ötöt. A tegnapi megegyezés értelmében az Intergraph a perben említett szabadalmakat határozatlan időre licenceli az Intelnek, illetve átadja más, nem kapcsolódó szabadalmak tulajdonjogát.

Az Intergraph 1997-ben perelte be az Intelt, egykori üzletfelét. A két cég korábban Pentium-alapú munkaállomásokat készített és árusított. Az Intergraph már kivonult a hardverüzletből, most technikai jellegű szoftvereket és szolgáltatásokat kínál. A megegyezés után a Nasdaq-on a cég részvényeinek árfolyama 1.88 dollárról 15.02-re ugrott. Az elemzők azt mondják, hogy az Intelnek a 300 milliós veszteség viszonylag jelentéktelen.

Nem született viszont megállapodás a két cég között egy másik perben, melyet szintén az Intergraph indított hasonló okok miatt, mondván: az Intel a szerverekben használt Itanium processzorokhoz is jogtalanul használta fel szabadalmait. Ezen a peren a kaliforniai óriáscég 150, másodfokon 250 millió dollárt veszíthet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek