Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Népszerű a lapos képernyős iMac

MTI
2002.04.18. 12:26
Nagy sikernek bizonyul az Apple Computer Inc új, lapos képernyős iMac-je. A negyedben leszállított 813 ezer Macintosh közül 220 ezer volt az iMac. Az Apple várakozásai szerint ki tudja elégíteni a keresletet az új komputerekből, de még mindig jelentős elmaradása van az iMac szállítása terén.

Az erős kereslet nyomán az Apple légi úton, Tajvanról szállítja a drága egységeket - a lapos képernyők alkatrészei az első negyedévben háromszorosukra drágultak -, és az extra költségek fedezésére 100 dollárral emelte az egységek árát az utóbbi időben. Az áremelés teljes hatása a szeptemberrel kezdődő negyed előtt nem látható, de az áremelést követően nem tapasztaltak keresletcsökkenést. Ez azt jelenti, hogy a cég folytatja a légi szállítást a legközelebbi negyedévben.

A siker egy része a cég értékesítési munkájának köszönhető: a vállalat az Egyesült Államokban 29 saját üzletében kínálják az Apple termékeit. A naptári év végéig újabb húsz üzletet terveznek nyitni. Elemzők szerint a tavalyi utolsó negyedévben az üzletekbe látogatók 2 százaléka távozott megvásárolt Apple termékkel, és az első negyedévben ez az arány 3,8 százalékra növekedett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!