Erzsébet
1 °C
4 °C

Új céget hozott létre a Psion Magyarország

MTI
2002.04.22. 09:51
A kézi számítógépeket forgalmazó Psion Rendszerház Kft. a mobilinformatikai és kommunikációs szolgáltatások fejlesztése érdekében új céget hozott létre tavaly, amelynek forgalma a tervek szerint az idén eléri a 100 millió forintot - mondta Dés Tamás, a Psion ügyvezető igazgatója az MTI-nek. A forgalmat elsősorban a hagyományos üzletágakból szármázó igényekhez kapcsolódó és a GSM SMS kommunkációs programfejlesztésektől várják.

A cég 1989 óta a londoni Psion képviseleteként működik Magyarországon, alaptőkéje 15,3 millió forint. Dés Tamás tájékoztatása szerint a társaság árbevétele az idén a tavalyi szinten marad, mintegy 600 millió forint lesz. Hangsúlyozta, azonban nem várnak veszteséget. Szavai szerint az árbevétel stagnálása alapvetően az informatikai piacon tapasztalható pangás, és erős konkurencia miatt várható.

A londoni Psion társaság 2000-ben vásárolta meg a kanadai székhelyű, az ipari körülményekre, raktárgazdálkodásra, szállítmányozásra specializált, "katonai kivitelezésű" kézi számítógépek gyártásával foglalkozó Teklogix vállalatot, hogy növelje pozícióját a vállalati piacon. Dés Tamás elmondta, a magyarországi cég forgalmának kétharmada származik ebből az üzletágból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?