Huba
19 °C
33 °C

Új céget hozott létre a Psion Magyarország

MTI
2002.04.22. 09:51
A kézi számítógépeket forgalmazó Psion Rendszerház Kft. a mobilinformatikai és kommunikációs szolgáltatások fejlesztése érdekében új céget hozott létre tavaly, amelynek forgalma a tervek szerint az idén eléri a 100 millió forintot - mondta Dés Tamás, a Psion ügyvezető igazgatója az MTI-nek. A forgalmat elsősorban a hagyományos üzletágakból szármázó igényekhez kapcsolódó és a GSM SMS kommunkációs programfejlesztésektől várják.

A cég 1989 óta a londoni Psion képviseleteként működik Magyarországon, alaptőkéje 15,3 millió forint. Dés Tamás tájékoztatása szerint a társaság árbevétele az idén a tavalyi szinten marad, mintegy 600 millió forint lesz. Hangsúlyozta, azonban nem várnak veszteséget. Szavai szerint az árbevétel stagnálása alapvetően az informatikai piacon tapasztalható pangás, és erős konkurencia miatt várható.

A londoni Psion társaság 2000-ben vásárolta meg a kanadai székhelyű, az ipari körülményekre, raktárgazdálkodásra, szállítmányozásra specializált, "katonai kivitelezésű" kézi számítógépek gyártásával foglalkozó Teklogix vállalatot, hogy növelje pozícióját a vállalati piacon. Dés Tamás elmondta, a magyarországi cég forgalmának kétharmada származik ebből az üzletágból.