Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Bill Gates tanúként a bíróság előtt

Reuters
2002.04.22. 16:13
Tanúként áll ma a bíróság elé Bill Gates, a Microsoft elnöke. Ő lesz a nyolcadik meghallgatott a szoftvercég oldalán a negyedik hete húzódó tárgyalásban. A trösztellenes pert az a kilenc állam indította a Microsoft ellen, amely nem fogadta el a cég és az igazságügyi minisztérium által novemberben megkötött egyezséget. Gates előreláthatólag a felhasználók és az ágazat érdekeire hivatkozik majd, illetve beszélni fog a Microsoftnak a számítógépes ipar fejlődésében játszott szerepéről. Szakértők szerint a jó szereplés jelentős előnyt hozna a védelemnek, főleg mert korábban Gates csak videofelvételről beszélt a tárgyalásokon, nem keltve ezzel különösebben jó benyomást.

A kilenc állam szigorúbb szabályokat követel, melyek megakadályoznák a Microsoftot abban, hogy visszaéljen monopolhelyzetével az operációs rendszerek piacán. Azt akarják elérni, hogy a szoftvercég készítse el a Windows olyan verzióját, mely szabadon eltávolítható összetevőkkel rendelkezik, melyeket a számítógépgyártók és a rivális szoftvercégek szabadon testreszabhatnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek