Gusztáv
3 °C
7 °C

Az USA után Kínában van a legtöbb internetező

Newsbytes
2002.04.23. 10:59
A legújabb felmérések szerint Kína rendelkezik a világ második legnagyobb internet-populációjával. Bár az országban csak minden harmadik háztartásban van telefon, mégis 56,6 millió embernek van internetelérése. Ennél több, 166 millió felhasználó csak az Egyesült Államokban van, a harmadik a listán Japán 51,3 millió előfizetéssel.

További fejlődésre is lehet számítani Kínában, hiszen még mindig csak az otthonok alig több mint 5 százaléka rendelkezik internetkapcsolattal, míg például az USA-ban, Dél-Koreában, Szingapúrban vagy Hong Kong-ban ez a szám 50 százalék körüli. A kínai Információs Minisztérium adatai szerint az előfizetések száma havi hat százalékkal nő, ilyen ütemű fejlődésnél három vagy négy éven belül minden negyedik háztartásban lehet internet. Ez már 257 millió felhasználót jelent.

Az otthoni felhasználók zöme 16 és 34 év közötti férfi, és mintegy 80 százalékuk használja a hálót egy héten kétszer vagy többször. A kapcsolódások fele otthonról történik, negyede internetkávézókból és újabb egynegyede munkahelyekről.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!