Ivó, Milán
EUR 383,06 Ft
USD 365,99 Ft
6 °C
26 °C

Újraírható DVD+ a hazai piacon

Index
2002.04.24. 17:19
A Ricoh szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy megkezdik Magyarországon is a második generációs DVD+R/RW szabványú írók és lemezek forgalmazását. A DVD+ a Philips, a Hewlett-Packard, a Sony, a Yamaha, a Verbatim, a Thomson és a Ricoh közös fejlesztése. Ezt a szabványt támogatja a következő, jelenleg Longhorn kódnéven futó Windows is, s így minden esélye megvan, hogy megnyerje a versenyt a Hitachi által birtokolt DVD-RAM-mal, illetve a Pioneer DVD-R/RW szabványával szemben. A DVD+ esetében először az újraírható változatot kezdték forgalmazni. A Ricoh most az úgynevezett második generációs DVD+R szabvány szerinti írókkal és lemezekkel jelenik meg a hazai piacon. Az egyszer írható DVD-k gyakorlatilag valamennyi ma kapható asztali DVD-készüléken lejátszhatók, és várhatóan mintegy felébe kerülnek majd az újraírható változatokénak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Ricoh Hungary az április elején életbe léptetett új vámrendelkezéseknek, és üzletpolitikai megfontolásoknak köszönhetően több termékének is csökkentette az árát. Átlagosan 3,5 százalékos ármérséklést hajtottak végre, a csökkenés azonban egyes cikkek esetében eléri a 11 százalékot is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek