Judit
3 °C
7 °C

Újraírható DVD+ a hazai piacon

Index
2002.04.24. 17:19
A Ricoh szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy megkezdik Magyarországon is a második generációs DVD+R/RW szabványú írók és lemezek forgalmazását. A DVD+ a Philips, a Hewlett-Packard, a Sony, a Yamaha, a Verbatim, a Thomson és a Ricoh közös fejlesztése. Ezt a szabványt támogatja a következő, jelenleg Longhorn kódnéven futó Windows is, s így minden esélye megvan, hogy megnyerje a versenyt a Hitachi által birtokolt DVD-RAM-mal, illetve a Pioneer DVD-R/RW szabványával szemben. A DVD+ esetében először az újraírható változatot kezdték forgalmazni. A Ricoh most az úgynevezett második generációs DVD+R szabvány szerinti írókkal és lemezekkel jelenik meg a hazai piacon. Az egyszer írható DVD-k gyakorlatilag valamennyi ma kapható asztali DVD-készüléken lejátszhatók, és várhatóan mintegy felébe kerülnek majd az újraírható változatokénak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Ricoh Hungary az április elején életbe léptetett új vámrendelkezéseknek, és üzletpolitikai megfontolásoknak köszönhetően több termékének is csökkentette az árát. Átlagosan 3,5 százalékos ármérséklést hajtottak végre, a csökkenés azonban egyes cikkek esetében eléri a 11 százalékot is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?