Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Unióellenes weboldal az uniósnak tűnő címen

euractiv.hu
2002.04.24. 17:28
Az év második felében az EU soros elnöki tisztét Dánia látja el. Azok a francia, spanyol, olasz és portugál internetezők, akik a következő elnökség honlapját a www.ue2002.dk címen keresik, egy unióellenes szervezet honlapjára jutnak, melyen a dán elnökség ideje alatt megszervezésre kerülő demonstrációkról szerepelnek információk. Ezt a honlapot ugyanis a 'Stop Unionen 2002' nevű unióellenes szervezet működteti. A 'félreértés' oka az, hogy franciául, spanyolul, olaszul és portugálul az Európai Unió rövidítése nem EU, hanem UE. Természetesen, aki az EU rövidítést használja, az a www.eu2002.dk címmel már jó helyen jár, ugyanis ez a dán elnökség hivatalos honlapjának címe. (A portál csak június végén kezdi meg működését, jelenleg még a dán külügyminisztérium honlapjára irányítja a látogatót.)

Mindamellett a saját nyelvük alapján kereső dél-európaiak nem jutnának vakvágányra, ha a dán elnökség honlapját a jelenlegi uniós elnök Spanyolországhoz hasonlóan el lehetne érni az eu2002 és az ue2002 variációval is. Úgy tűnik, a dánok erről az apró nyelvi problémáról egyszerűen elfeledkeztek, s így nem gondoskodtak a domain regisztrálásáról.