Olivér
5 °C
8 °C

Nyuszinet, Nagyinet: önálló informatikai tárca

2002.04.25. 11:40
Önálló informatikai minisztérium felállítására készül az MSZP. Az új tárca vezetésével Mandur Lászlót, az Antenna Hungária volt igazgatósági tagját bíznák meg. A Mandur által megvalósítandó és minden korosztályra kiterjedő Nemzetnet-program lényege, hogy már óvodás kortól egészen idős korig biztosítaná az informatikai eszközök ismeretét és használatát. A legkisebbek számára a Nyuszinet, az iskolásoknak a Sulinet, a fiatal felnőtteknek az Életnet, a negyven év fölöttieknek a Plusznet, az időseknek pedig a Nagyinet biztosítaná az informatikai ismereteket és az eszközök használatát. Az SZDSZ nem támogatja az elképzelést, mert szerintük az informatikai területet az oktatási minisztériumba kellene integrálni.

A felsorolt nevek közül a nic.hu adatai szerint domainként egyelőre csak a nemzetnet.hu van bejegyezve, a többi még várólistán sem szerepel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?