StarOffice helyett OpenOffice a SuSE Linux 8.0 magyar kiadásában

Index
2002.04.29. 18:21
A napokban megjelenő SuSE Linux 8.0 magyar kiadása a nyílt forráskódú OpenOffice.org programcsomagot tartalmazza, mely a Windows irodai programcsomagjával kompatibilis szövegszerkesztő, táblázatkezelő és bemutatókészítő mellett magyar nyelvű helyesírásellenőrzőt is tartalmaz. A program tudása és használata más, elterjedt irodai csomagokhoz nagyban hasonlít, így további tanulás nélkül, azonnal használható.

Napvilágot láttak olyan hírek, melyek szerint a SuSE Linux most megjelenő verziója nem fogja tartalmazni a StarOffice 6.0 programcsomagot, mivel a Sun irányába fizetendő StarOffice licencdíjak jelentősen megnövelnék a termék árát, és ezt a megnövelt költséget a SuSE nem akarja a vásárlóra áthárítani. Ettől függetlenül, a StarOffice 5.2 továbbra is a csomag részét képzi.

A magyar felhasználókat ez a hír nem érinti, mivel a StarOffice 6.0 különben sem tartalmazza az irodai progamcsomag magyar változatát, sem a magyar helyesírás-ellenőrzőt. A nemrégiben világot látott nyílt forráskódú OpenOffice.org, mely lényegében megegyezik a StarOffice programcsomaggal viszont igen. Az OpenOffice.org teljeskörű irodacsomag a SuSE Linux 8.0 magyar kiadásában előtelepítve megtalálható és néhány egérkattintással használatba vehető.  • Bérelnék
  • Bankszámla