Szilvia
5 °C
16 °C

StarOffice helyett OpenOffice a SuSE Linux 8.0 magyar kiadásában

Index
2002.04.29. 18:21
A napokban megjelenő SuSE Linux 8.0 magyar kiadása a nyílt forráskódú OpenOffice.org programcsomagot tartalmazza, mely a Windows irodai programcsomagjával kompatibilis szövegszerkesztő, táblázatkezelő és bemutatókészítő mellett magyar nyelvű helyesírásellenőrzőt is tartalmaz. A program tudása és használata más, elterjedt irodai csomagokhoz nagyban hasonlít, így további tanulás nélkül, azonnal használható.

Napvilágot láttak olyan hírek, melyek szerint a SuSE Linux most megjelenő verziója nem fogja tartalmazni a StarOffice 6.0 programcsomagot, mivel a Sun irányába fizetendő StarOffice licencdíjak jelentősen megnövelnék a termék árát, és ezt a megnövelt költséget a SuSE nem akarja a vásárlóra áthárítani. Ettől függetlenül, a StarOffice 5.2 továbbra is a csomag részét képzi.

A magyar felhasználókat ez a hír nem érinti, mivel a StarOffice 6.0 különben sem tartalmazza az irodai progamcsomag magyar változatát, sem a magyar helyesírás-ellenőrzőt. A nemrégiben világot látott nyílt forráskódú OpenOffice.org, mely lényegében megegyezik a StarOffice programcsomaggal viszont igen. Az OpenOffice.org teljeskörű irodacsomag a SuSE Linux 8.0 magyar kiadásában előtelepítve megtalálható és néhány egérkattintással használatba vehető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?