Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Állatvédők tiltakoznak a spanyolországi kutyakínzás ellen

BBC Magyar Adás
2002.04.30. 12:43
Egy nemzetközi segélyszervezet arra szólította fel Spanyolországot, hogy tiltsa be azt a széles körben elterjedt gyakorlatot, hogy a vadászati idény befejeztével a fölöslegessé vált vadászkutyákat elpusztítják.

Az Állatvédelmi Világszervezet szerint évente a nyúlvadászat befejeztével agarak ezreit pusztítják el így. Az állatokat csak egy idény alatt használják, a kutyákat vízbe folytják, agyonéheztetik vagy fákra akasztják fel. Az állatvédő aktivisták levelet fogalmaztak meg a spanyol kormánynak azt követelve, hogy az ország szigorítsa állatvédelmi törvényét. A múlt héten állatvédő aktivisták és képviselők parlamenti vitát nyertek az ügyben, ám a parlament szavazattöbbség hiányában nem fogadta el, hogy állatbántalmazásért börtönbüntetést legyen kiszabható.