Ivó, Milán
EUR 383,36 Ft
USD 366,34 Ft
6 °C
26 °C

Húsz hónapot kapott a Melissa írója

Wired News
2002.05.02. 10:57
Húsz hónap szövetségi börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a newarki bíróság David L. Smith-t, a Melissa vírus íróját. Smith 1999 decemberében küldte el az általa írott vírust, amely rengeteg email-szervert tett működésképtelenné világszerte.

A bíróság számítógéplopásban és káros hatású számítógépes program küldésében találta bűnösnek a férfit, aki beismerte tettét, amellyel a védelem és a vád közös álláspontja szerint nyolcvanmillió dolláros kárt okozott.

Smithre az amerikai törvények szerint öt évig terjedő börtönbüntetést szabhattak volna ki, a felperes azonban enyhébb büntetést kért számára, mivel a férfi segédkezett más vírusírók elfogásában. Joseph A. Greenaway bíró emellett ötezer dolláros pénzbüntetést is kiszabott rá.

David Smith "kolosszális hibának" nevezte tettét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek