Ivó, Milán
EUR 382,97 Ft
USD 366,17 Ft
6 °C
26 °C

Biztonsági rést találtak a Winampban

c|net
2002.05.02. 11:44
Az mp3 tömörítésű hangfájlokon keresztül vírusos kód futtatására lehet rávenni a Nullsoft médialejátszóját, a Winampot. A biztonsági hiba - amelyet egy svéd egyetemi hallgató, Andreas Sandblad publikált a Bugtraq biztonsági levelezőlistán - lehetővé teszi, hogy az mp3 fájl ID3v2 tagjében, vagyis a tartalmi információkat (előadó, album, szám, stb.) hordozó részébe írt kódot a gép lefuttassa - így mp3 fájlokban terjedő és ilyen fájlokat fertőző vírusok írhatóak.

Az AOL Time Warner tulajdonát képező Nullsoft múlt héten tette közzé a Winamp 2.80-as verzióját, amelyben a biztonsági rést már kijavították.

Elemzők szerint a rés jelentősen növelni fogja a biztonságos, nyílt forráskódú Ogg-Vorbis digitális tömörítési formátum népszerűségét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek