Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hazai képviseletet nyitott a vállalatirányítási rendszereket fejlesztő dán Navision

MTI
2002.05.06. 15:07
Az integrált vállalatirányítási rendszerek fejlesztésével foglalkozó dán Navision kelet-európai terjeszkedésében meghatározó szerepet szán magyarországi leányvállalatának - mondta Per Pedersen, a vállalat nemzetközi osztályának vezetője hétfőn, sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta: a tavaly ősszel megalapított Navision Magyarország Kft. az idén várhatóan 2,5 millió euró árbevételt ér el, ami az elkövetkező években a többszörösére nőhet. - A magyar leányvállalat közép-kelet-európai központként is működik majd, ezzel alapozva meg a multinacionális cég jövőbeni növekedését - jelezte Per Pedersen. Kifejtette, hogy vállalatuk 2005-ig megduplázná tavalyi 850 millió dán koronás forgalmát és 20 százalékkal növelné 200 millió dán koronás nyereségét. A társaság a magyar és egyéb kelet-európai országokban nyereséget az első években nem remél.

A Navision Magyarország Kft. célja, hogy három éven belül az integrált vállalatirányítási rendszereket használó kis- és középvállalatok 20-22 százaléka a társaság termékét alkalmazza - mutatott rá az ügyvezető igazgató. Az anyacég harminc országban van jelen, világszerte összesen 1200 embert foglalkoztat. Per Pedersen nem kommentálta azt a múlt héten megjelent sajtóértesülést, amely szerint a koppenhágai tőzsdén jegyzett társaságot eladnák a Microsoftnak.