Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jövőre lesz újabb tárgyalás a Yahoo náci árverései ügyében

Newsbytes
2002.05.08. 13:13
A párizsi büntetőjogi bíróság 2003-ra tűzött ki tárgyalást a Yahoo ügyében. A pert a francia hatóságok indították arra hivatkozva, hogy a Yahoo aukcióin eladásra kínált náci relikviák hirdetését és forgalmazását a francia törvények szigorúan tiltják. A Yahoo korábbi elnökét, Timothy Koogle-t név szerint is említik a vádiratban, őt a perben a francia fajgyűlölet elleni törvények alapján akár letöltendő börtönbüntetésre is ítélhetik.

A Yahoo-t egy korábbi, 2000 végén lefolytatott perben, melyet emberi jogi csoportok indítottak, már kötelezték a náci tartalmak eltávolítására franciaországi oldalairól. Később egy amerikai bíróság kimondta, hogy az Egyesült Államokban nem érvényes ez a döntés, de azóta a szervezetek fellebeztek az ítélet ellen. A most indított per tárgyalása várhatóan 2003. január 7-én lesz, de ez még változhat két kapcsolódó ügy tárgyalásainak időpontjaitól függően.