Auguszta
-7 °C
0 °C

Egymillióan játszhatnak egyszerre a Butterfly.neten

MTI
2002.05.09. 13:35
Az IBM és egy újonnan létesült cég, a Butterfly.net Inc. egymilliónál is több résztvevő befogadására alkalmas online számítógépes játékhálózatot létesített. A hálózatot a nagyobb játékkiadó cégek számára adják majd bérbe.

A Butterfly Grid egyúttal az IBM "grid computing" (rácsszámítás) koncepciójának első kereskedelmi alkalmazását is képviseli. Az IBM a rácsszámítás koncepciót térben szétszórt számítástechnikai berendezések teljesítményének egyesítése céljára dolgozta ki. Az IBM kétéves fejlesztő munkával játékkonzolok és személyi számítógépeken futó játékok Butterfly Grid kompatibilissé tételére nyíltforrású (open-source) programfejlesztő eszközöket bocsát a játékfejlesztő vállalatok részére.

A Butterfly Grid üzemeltetéséhez a Butterfly a szoftvert, az IBM pedig a berendezéseket adja a bérlők számára. A játékkiadó vállalatok a online játék díjbevételének egy részét fizetik a rács üzemeltetőinek bérleti díjként. A Butterfly rácsrendszerében akár többszázezren is játszhatnak majd egymással, ehhez azonban új játékokat kell kifejleszteni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!