Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Megújult a győri állatkert

MTI
2002.05.10. 14:00
Javultak az állatok életkörülményei a győri Xantus János Állatkertben az utóbbi időszak beruházásainak eredményeként. A napokban elkészült az örvös medvék 500 négyzetméteres kifutója medencével, vízeséssel, a tigrisek pedig hamarosan birtokba vehetik kényelmes, természet-közeli életterüket. A győri önkormányzat tulajdonában lévő Xantus János Állatkert Kht. fejlesztési programot dolgozott ki és hajtott végre, miután átvette a három hektáron elterülő állatkert működtetését.

A korszerűsítési munkák három éve kezdődtek. Elsőként az Afrika-kifutót hozták rendbe, mivel ott volt a legsürgetőbb a beavatkozás. A zsiráfok, a zebrák élőhelyét, a szavanna élővilágát bemutató részleget az eurázsiai fauna otthonának rekonstrukciója követte, ahol muflonok, vaddisznók, európai bölények és dámvadak élnek együtt. Megújult a majomsori kifutó is. A csimpánzokat, jávai makákókat, gibbonokat, páviánokat vizesárok, illetve villanypásztor tartja tisztes távolba a látogatóktól.

A felújítási munkák közben gyarapodott az állomány: a megszépített terráriumházban létrejött az ország legnagyobb állatkerti mérges kígyó gyűjteménye. Az érdeklődők nyolc faj húsz egyedét tekinthetik meg a házban. Az átalakítások ez idáig összesen 45-50 millió forintot emésztettek fel, ebből a tulajdonos, azaz az önkormányzat 35 milliót biztosított, a fennmaradó hányadot pályázatokon nyert pénzek, valamint szponzori támogatások teszik ki.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

  • Győri házak a térképen, keress legszebb családi házak között.
  • Sopronba költöznél? Keresd meg a legszebb házakat sopronban
  • Albéletek Győrben az Otthontérképről!