Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megújult a győri állatkert

MTI
2002.05.10. 14:00
Javultak az állatok életkörülményei a győri Xantus János Állatkertben az utóbbi időszak beruházásainak eredményeként. A napokban elkészült az örvös medvék 500 négyzetméteres kifutója medencével, vízeséssel, a tigrisek pedig hamarosan birtokba vehetik kényelmes, természet-közeli életterüket. A győri önkormányzat tulajdonában lévő Xantus János Állatkert Kht. fejlesztési programot dolgozott ki és hajtott végre, miután átvette a három hektáron elterülő állatkert működtetését.

A korszerűsítési munkák három éve kezdődtek. Elsőként az Afrika-kifutót hozták rendbe, mivel ott volt a legsürgetőbb a beavatkozás. A zsiráfok, a zebrák élőhelyét, a szavanna élővilágát bemutató részleget az eurázsiai fauna otthonának rekonstrukciója követte, ahol muflonok, vaddisznók, európai bölények és dámvadak élnek együtt. Megújult a majomsori kifutó is. A csimpánzokat, jávai makákókat, gibbonokat, páviánokat vizesárok, illetve villanypásztor tartja tisztes távolba a látogatóktól.

A felújítási munkák közben gyarapodott az állomány: a megszépített terráriumházban létrejött az ország legnagyobb állatkerti mérges kígyó gyűjteménye. Az érdeklődők nyolc faj húsz egyedét tekinthetik meg a házban. Az átalakítások ez idáig összesen 45-50 millió forintot emésztettek fel, ebből a tulajdonos, azaz az önkormányzat 35 milliót biztosított, a fennmaradó hányadot pályázatokon nyert pénzek, valamint szponzori támogatások teszik ki.

  • Győri házak a térképen, keress legszebb családi házak között.
  • Sopronba költöznél? Keresd meg a legszebb házakat sopronban
  • Albéletek Győrben az Otthontérképről!