Judit
2 °C
7 °C

A Sun Office-konkurense 76 dollárba kerül

c|net
2002.05.15. 12:40
A Sun Microsystems május 21-én kezdi forgalmazni a Star Office 6.0-t, mellyel megfizethető alternatíváját szeretné kínálni a Microsoft Office-nak. A Microsoft terméke, mellyel a cég egyébként az irodai szoftverek piacának 95 százalékát birtokolja, 479 dolláros áron kapható, a frissítés ára pedig 239 dollár. A StarOffice 75 dollár 95 centbe fog kerülni, nagy tétel vásárlása esetén pedig 25 és 50 dollár közötti áron lehet majd hozzájutni. Az új StarOffice ugyanarra a szoftverre épül, mint a nyílt forráskódú OpenOffice, és különállóan futtatható alkalmazásokból áll (szövegszerkesztő, táblázatkezelő, stb.). Legfőképpen ebben különbözik az ingyenesen letölthető 5.2-es verziótól, mely csak "egyben" volt elindítható.

Az új StarOffice különböző Linux-verziókkal együtt kerül majd forgalomba, bár a Sun-nál is úgy gondolják, hogy a Microsoft-dominancia miatt a példányok többsége valószínűleg Windows-os gépeken fog kikötni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?