Judit
3 °C
7 °C

Az európaiak fele nem használ számítógépet

Napi Online
2002.05.15. 16:08
Míg az USA-ban élők többsége aktívan internetezik, az Eurobarometer felmérése alapján az európaiak több mint fele nem használ számítógépet. A sereghajtó Görögország és Portugália. Európában a felhasználók 58 százaléka e-mailezésre, barátokkal, családtagokkal való kapcsolattartásra veszi igénybe a hálót. Az USA lakosainak zöme aktívan internetezik, az európaiaknak azonban több mint a fele egyáltalán nem is használ számítógépet - írja az Eurobarometer felmérésére hivatkozva a CyberAtlas. Görögországban a lakosság 75,3 százaléka, Portugáliában 74,7 százaléka sose nyúl PC-hez, Svédországban viszont az ott élők 36,7 százaléka, Dániában 36,6 százaléka, Hollandiában 32,2 százaléka használja mindennap a gépet. Európában a lakosság 14 százaléka ül a számítógép elé hetente több alkalommal, 5,3 százalék hetente egyszer. A svédek 66,5 százaléka, a dánok 59,4 százaléka, a hollandok 53,8 százaléka és a finnek 51,4 százaléka szörfözik rendszeresen a neten.

Az európaiak csaknem 58 százaléka e-mailezésre, barátokkal, családtagokkal való kapcsolattartásra használja a hálót. Termékinformációk után 41 százalékuk szokott kutatni, 40 százalék pedig munkára is fogja a netet. Sokan keresnek sporttal, szabadidős tevékenységgel vagy utazással kapcsolatos információt is. Az adatokat a 15 uniós országban elkészített ezerfős mintára alapozzák. Az e-mail-használatot illetően hasonló eredményre jutott a Nielsen//NetRatings az idei első negyedéves kutatása alapján. A kutató szerint az e-mail népszerűségének oka, hogy nagy távolságra is olcsón használható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?