Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Jaguár, QuickTime 6 és iChat az Apple-től

Index
2002.05.16. 09:34
Az Apple május elején mutatta be a Mac OS X következő változatát, melynek kódneve Jaguár, több, mint 2.500 Macintosh-fejlesztő számára a WWDC fejlesztői konferencián. A Jaguár körülbelül idén nyár végétől lesz megvásárolható az üzletekben. A platform egy nyitott, UNIX-alapú architektúra erejét biztosítja olyan ipari szabványok támogatásával együtt, mint például az Apache, az OpenGL, a Java, a WebDAV és a PDF.

Az ingyenes QuickTime Streaming Server-rel és QuickTime Broadcaster-rel kiegészült QuickTime 6-tal a felhasználók MPEG-4 tartalmakat készíthetnek, sugározhatnak és jeleníthetnek meg.

Az iChat csevegőprogrammal az AIM, az AOL Buddy List és a Mac.com felhasználói már meglévő felhasználói nevüket használhatják. Az iChat Mac OS X változata lehetővé teszi, hogy a felhasználók azonnal lássák és megváltoztassák online státusukat és a menüsoron keresztül kommunikáljanak barátaikkal, ismerőseikkel. A Mac OS X Mail alkalmazása megmutatja a barátok aktuális online státusát, így a felhasználó azonnali e-mail üzeneteket válthat velük.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!