Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jaguár, QuickTime 6 és iChat az Apple-től

Index
2002.05.16. 09:34
Az Apple május elején mutatta be a Mac OS X következő változatát, melynek kódneve Jaguár, több, mint 2.500 Macintosh-fejlesztő számára a WWDC fejlesztői konferencián. A Jaguár körülbelül idén nyár végétől lesz megvásárolható az üzletekben. A platform egy nyitott, UNIX-alapú architektúra erejét biztosítja olyan ipari szabványok támogatásával együtt, mint például az Apache, az OpenGL, a Java, a WebDAV és a PDF.

Az ingyenes QuickTime Streaming Server-rel és QuickTime Broadcaster-rel kiegészült QuickTime 6-tal a felhasználók MPEG-4 tartalmakat készíthetnek, sugározhatnak és jeleníthetnek meg.

Az iChat csevegőprogrammal az AIM, az AOL Buddy List és a Mac.com felhasználói már meglévő felhasználói nevüket használhatják. Az iChat Mac OS X változata lehetővé teszi, hogy a felhasználók azonnal lássák és megváltoztassák online státusukat és a menüsoron keresztül kommunikáljanak barátaikkal, ismerőseikkel. A Mac OS X Mail alkalmazása megmutatja a barátok aktuális online státusát, így a felhasználó azonnali e-mail üzeneteket válthat velük.