Árpád
-2 °C
3 °C

Kengurumészárlást terveznek Ausztráliában

MTI
2002.05.21. 09:41
Az állatvédők tiltakozása ellenére több ezer, katonai gyakorlóterepen élő kengurut akarnak lemészárolni Ausztráliában a védelmi minisztérium utasítására. A minisztérium utasítása miatt szerint 15 ezer kenguru életét fenyegeti veszély, mert a Melbourne-től északra fekvő Puckapunyal katonai bázis 42 ezer hektárján élnek. E terület mintegy 80 ezer erszényesnek ad otthont.

Hivatásos lövészek már keddtől szabadon kilőhetik az ország jelképének számító állatokat a bázison, amelyet tüzérségi és páncélos gyakorlatokra szoktak használni. Az ország állatvédői tiltakozó akciót kezdtek. Voltak, akik azzal fenyegetőztek, hogy a lövészek és az állatok közé állnak. Az egyik aktivista szerint, akit az AFP szólaltatott meg, a kenguruirtás már azért sem indokolt, mert nincsen az övezetben túlnépesedés, csupán egy kerítés kényszeríti őket a katonai területre, ahol amúgy is pánikba esnek. Ausztrália déli részén különösen szaporák a kenguruk, és a hatóságok rendszeresen hadjáratokat indítanak ritkításukért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?