Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Átadták az első chipkártyákat

MTI
2002.05.21. 12:39
A Kereskedelmi és Hitelbank a tesztidőszak után, kedden, a Visával együttműködve átadta az első chipkártyákat. A bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatón Várkonyi Edit, vezérigazgató-helyettes elmondta: az új chipkártyákkal nemcsak az ügyfelek nagyobb biztonságát akarja szolgálni a hitelintézet, hanem számos olyan fejlesztés is beépíthető lesz majd a kártyákba, amelyek révén a kártyahasználat jelentős mértékben elterjedhet Magyarországon.

A K and H ügyfelei évente több mint 170 milliárd forintos forgalmat bonyolítanak le bankkártyájukkal, ennek az összegnek közel 90 százalékát a bankkártya-automaták forgalma jelenti. A kártyás vásárlások hányada továbbra is alacsony. A cél az, hogy a kereskedelmi helyeken a kártyákkal való fizetés növekedjék, ezért még ez év szeptemberéig 500 olyan terminált helyeznek üzembe különböző kereskedelmi elfogadóhelyeken Magyarországon, amelyek képesek lesznek a chipes kártyák leolvasására is.