Judit
2 °C
7 °C

Közösen fejlesztett chipkártyát az IBM és az Állami Nyomda

Index
2002.05.22. 11:02
Az IBM Magyarországi Kft. és az Állami Nyomda Rt. közösen jelennek meg Europay/MasterCard/Visa szabványú chipkártyás megoldásukkal a május 27-29 között megrendezett XIII. Banktechnikai Szakkiállításon.

Az EMV (Europay/MasterCard/Visa) szabványt a legnagyobb kártyatársaságok hozták létre azzal a céllal, hogy a bankkártyákkal végzett tranzakciókat biztonságosabbá tegyék. Az EMV kártyák a hagyományos mágnescsík helyett chipet tartalmaznak, mely egyértelműen azonosítja a kártyát és tulajdonosát, megakadályozva ezzel lopás, elvesztés és másolás okozta visszaéléseket. A kártyatársaságok 2005 január elsejétől a hagyományos mágnescsíkos bankkártyákkal kapcsolatos visszaélések által okozott kárt teljes mértékben a bankokra és a kereskedőkre hárítják.

Az Állami Nyomda Rt. az IBM által készített chip beültetését, a kártya biztonságos megszemélyesítését és gyártását vállalja. A nyomda 1997-től gyárt műanyag kártyákat, többek között Eurocard, MasterCard és Visa bankkártyákat. A társaság az elmúlt évben 21 millió kártyát állított elő. A nyomda készítette a több mint 200 ezer "okos" chippel ellátott felsőoktatási diákigazolványt és a Magyar Posta elektronikus közbeszerzési rendszerének 4000 darab mikroprocesszoros chipkártyáját is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?