Erzsébet
1 °C
4 °C

Augusztusban lesz tárgyalás az e-book feltörőinek ügyében

Newsbytes
2002.05.22. 12:32
Egy amerikai szövetségi bíró hétfői határozatában augusztus 26-ra tűzte ki az orosz ElcomSoft cég ügyében a tárgyalást. A szoftvercéget azzal vádolják, hogy megsértette a digitális szerzői jogi törvényt (DMCA), mikor olyan programot hozott forgalomba, amely képes az Adobe másolásvédett e-bookjait szabadon másolható pdf-formátumba konvertálni. A program íróját, Dimitrij Szkljarovot, az ElcomSoft 27 éves programozóját az amerikai hatóságok már tavaly szabadon engedték vallomása fejében.

Ez az első olyan ügy, melyet az 1998-as törvényre hivatkozva indítottak. Az ElcomSoft korábban a vád ejtését kérte az amerikai alkotmány első kiegészítésére, a szólásszabadság biztosítására hivatkozva. Ronald Whyte bíró a kérelmet e hónapban utasította el. Indoklásában kifejtette, hogy a program egyes elemeire ugyan érvényes lehet az első kiegészítés, de a DMCA inkább a szoftver funkciójával foglalkozik, mintsem a tartalmával, vagy összetevőivel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?