Valér
-1 °C
0 °C

Átalánydíjas mobilinternet a francia Orange előfizetőinek

MTI
2002.05.24. 11:01
Korlátlan idejű internetszolgáltatást vezet be a brit-francia Orange mobilszolgáltató az összes általa kiszolgált európai piacon. A France Télécomhoz tartozó Orange elsőként Franciaországban indítja be szolgáltatását havi 6 eurós átalány előfizetési díjért.

Az Orange ezzel megtöri a mobilszolgáltatók körében rögzült számlázási szokást: eddig minden szolgáltató vagy a kapcsolattartási idő, vagy a forgalmazott adatmennyiség alapján kalkulálta az előfizetők költségét. Az Orange új díjfizetési rendszere frontális támadás a japán NTT DoCoMo iMode szolgáltatása ellen, amelyet Hollandiában és Németországban vezettek be az elmúlt hónapban. Az iMode-ot a tervek szerint még az idén Franciaországban is bevezetik. Az elsőként Japánban kipróbált iMode hasonló szolgáltatásokat kínál előfizetőinek, mint az Orange tervezett GPRS rendszere, de használatát a belépési idő, illetve a forgalom alapján számlázzák. Az iMode-előfizetés havi 3 eurós átalánydíjjal indul, de ezért csak néhány alapszolgáltatást adnak. Minden többletért már a használat alapján fizetnek az felhasználók.

Az Orange rendszere a GPRS (Global Packet Radio Service) technológiára épül, amely lehetővé teszi a folyamatos kapcsolattartást az internetszolgáltatókkal. Az Orange szolgáltatását GPRS és WAP technológiára felkészített készülékekkel, illetve kézi számítógépekkel (PDA) lehet majd elérni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!