Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Laboratóriumi IP hálózat a Panteltől a Kandó Kálmán főiskolának

Index
2002.05.24. 13:07
A PanTel Távközlési és Kommunikációs Rt. laboratóriumi IP hálózatot adományozott a BMF Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Kar számára. A távközlési vállalat és az intézmény közötti szerződést pénteken írják alá.

A cég és az egyetem között fennálló szakmai kapcsolat révén az oktatási intézmény végzős hallgatói kooperatív képzés keretében a PanTelnél tölthetnek egy tanévet, mely alatt egyrészt gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek, másrészt különböző mérnöki feladatokat oldhatnak meg. Az egy év leteltét követően a legkiválóbbak a PanTelnél helyezkedhetnek el.

A PanTel Rt. egy három routert magában foglaló laboratóriumi internet protokoll (IP) alapú hálózatot ajándékoz az intézménynek. A kétmillió forint értékű távközlési rendszer alkalmas arra, hogy a hallgatók megismerkedjenek az IP alapú hálózatokkal, és gyakorolhatják azok beállítását és üzemeltetését. A négy évre szóló szerződés keretében a kísérleti hálózatot a főiskola oktatói kara is aktívan használni fogja különböző kutatási feladatok megoldása során; e kutatási tevékenység eredményeit a vállalat fejlesztései során hasznosítani fogja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!