Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Laboratóriumi IP hálózat a Panteltől a Kandó Kálmán főiskolának

Index
2002.05.24. 13:07
A PanTel Távközlési és Kommunikációs Rt. laboratóriumi IP hálózatot adományozott a BMF Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Kar számára. A távközlési vállalat és az intézmény közötti szerződést pénteken írják alá.

A cég és az egyetem között fennálló szakmai kapcsolat révén az oktatási intézmény végzős hallgatói kooperatív képzés keretében a PanTelnél tölthetnek egy tanévet, mely alatt egyrészt gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek, másrészt különböző mérnöki feladatokat oldhatnak meg. Az egy év leteltét követően a legkiválóbbak a PanTelnél helyezkedhetnek el.

A PanTel Rt. egy három routert magában foglaló laboratóriumi internet protokoll (IP) alapú hálózatot ajándékoz az intézménynek. A kétmillió forint értékű távközlési rendszer alkalmas arra, hogy a hallgatók megismerkedjenek az IP alapú hálózatokkal, és gyakorolhatják azok beállítását és üzemeltetését. A négy évre szóló szerződés keretében a kísérleti hálózatot a főiskola oktatói kara is aktívan használni fogja különböző kutatási feladatok megoldása során; e kutatási tevékenység eredményeit a vállalat fejlesztései során hasznosítani fogja.