Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Használt autó körözési infók SMS-ben

MTI
2002.05.27. 16:36
Új szolgáltatást indított hétfőn a Belügyminisztérium (BM) a Pannon GSM-mel karöltve: a leendő tulajdonosnak vagy az érdeklődőnek használt autó vásárlásakor rendszám alapján különböző nyilvánosan hozzáférhető adatokat küldenek SMS-ben - tájékoztatta az MTI-t a BM központi hivatalának vezetője.

Urbán György elmondta: szolgáltatás lényege, hogy az érdeklődők SMS-ben elküldik a kiválasztott autó rendszámát, és a válaszüzenetben megkapják a központi hivatalban lévő közérdekű adatokat, a jármű színét, típusát és gyártmányát. A hivatal vezetője hozzátette: ezenkívül a vásárlót tájékoztatják arról is, hogy a jármű szerepel-e a körözött autók listáján vagy sem. Szólt arról is, hogy az ellenőrzés e fajtáját jelenleg csak a Pannon GSM előfizetői, illetve feltöltő kártyáival rendelkezők vehetik igénybe, de tervezik a szolgáltatás további szélesítését. Urbán György ismertetése szerint Magyarországon évente mintegy 500 ezer személy érintett a gépjármű-eladásban és -vételben. Az érdeklődőknek a 06/90 626-789-es telefonszámra küldhetik az SMS-t; az értéknövelt szolgáltatás ára 475 forint.