Ödön
2 °C
11 °C

Kitelepítik Bangkok óriáskígyóit

MTI
2002.05.28. 09:16
Meg akar szabadulni kóborló óriáskígyóitól a thaiföldi főváros, mivel a váratlanul előbukkanó pythonok gyakran vaklármát idéznek elő és megzavarják a város nyugalmát. A városlakók által az állatkertnek leadott pythonokat nagyszabású kampány keretében a szabad természetbe eresztik vissza. A Bangkok Post című lap hétfői jelentése szerint havonta legkevesebb harminc óriáskígyót adnak le a főváros állatkertjében, de esős időszakban ez a szám akár a nyolcvanat is elérheti.

A "Kígyók, vissza a természetbe!" elnevezésű kampány nyitányaként vasárnap egy kicsit felgyorsították a folyamatot: 30 óriáskígyót szállítottak egy folyóhoz Bangkoktól 70 kilométerre északra. A szabad természetben ugyanis - nem úgy mint a városokban - a pythonok szívesen látott vendégek, mivel patkányokkal táplálkoznak és ezáltal hasznára vannak a rizstermesztőknek - írja a dpa.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?