Judit
3 °C
7 °C

Informatikai fejlesztést sürgetnek az ipari parkokban

MTI
2002.05.29. 15:42
A következő években az ipari parkok minőségi fejlesztésére kell koncentrálni, főként az informatika terén jelentős a lemaradás - fogalmazták meg az észak-magyarországi régió szerdai szakmai fórumán Salgótarjánban. Székely Péter, a fórumot szervező Magyar Tudományos Technológiai és Ipari Parkok (MATTIP) Szövetségének elnöke sajtótájékoztatón elmondta: az ipari parkok dinamikusan fejlődnek észak-Magyarországon. Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében 20 ipari park működik.

Két év múlva azonban megszűnik a vállalkozási övezetek kedvezményrendszere, noha még 10 évig szükséges lenne. Székely Péter kifejtette, jelentős informatikai fejlesztések hiányoznak az ipari parkokban. Jelezte, hogy a Gazdasági Minisztérium ugyan kiírt már egy pályázatot, ám abból még nem lett semmi. A pályázatokat elbírálták, de támogatást senki sem kapott. A MATTIP elnöke ugyanakkor nagy eredménynek nevezte, hogy 1996-hoz képest 75 százalékkal emelkedett az ipari parkos beruházásokra megpályázható összeg. Hozzátette, az ország 146 ipari parkjában működő vállalkozások a hazai GDP 37 százalékát termelik meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?