Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindentudás iskolája Magyarországon is

MTI
2002.06.03. 21:45
A Mindentudás iskolája címmel tudományos előadássorozatot indít szeptembertől a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a Matáv - az erről szóló szándéknyilatkozatot Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke és Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója hétfőn írta alá az Akadémia székházában.

A Mindentudás iskolája a franciaországi Mindentudás egyeteme-program magyarországi adaptációja. A franciaországi projekt abból a felismerésből született, hogy a XXI. század elején a posztmodern és posztdiszciplináris korban feltétlen érdemes kísérletet tenni az érvényes tudásfogalom, tudásrendszer széles társadalmi közegben való népszerűsítésére, és milliók számára multimediális módon elérhetővé tenni azt - olvasható a sajtó számára készített írásos anyagban.

Az egyéves, ötven előadásból álló sorozat keretében neves tudósok foglalkoznak a természet- és társadalomtudományok legizgalmasabb kérdéseivel.

Az előadások szakirodalmi hivatkozásokkal és a szükséges kiegészítő anyagokkal az interneten is megjelennek majd. Mint ismertették, az előadásokat az érdeklődők ingyenesen látogathatják, és azokat várhatóan valamelyik országos televízió is közvetíti majd. Arra a kérdésre, hogy melyik országos televíziós csatorna közvetíti majd az előadásokat, Straub Elek azt válaszolta, hogy jelenleg az RTL Klubbal folynak tárgyalások.

Vizi E. Szilveszter a szándéknyilatkozat aláírását követően hangsúlyozta: a XXI. században, amely az információs forradalom időszaka, fontos, hogy a tudást miként tudják tovább adni annak birtokosai, illetve a modern technika hogyan képes részt venni a tudás közvetítésében.