Piroska
3 °C
4 °C

Mindentudás iskolája Magyarországon is

MTI
2002.06.03. 21:45
A Mindentudás iskolája címmel tudományos előadássorozatot indít szeptembertől a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a Matáv - az erről szóló szándéknyilatkozatot Vizi E. Szilveszter, az MTA elnöke és Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója hétfőn írta alá az Akadémia székházában.

A Mindentudás iskolája a franciaországi Mindentudás egyeteme-program magyarországi adaptációja. A franciaországi projekt abból a felismerésből született, hogy a XXI. század elején a posztmodern és posztdiszciplináris korban feltétlen érdemes kísérletet tenni az érvényes tudásfogalom, tudásrendszer széles társadalmi közegben való népszerűsítésére, és milliók számára multimediális módon elérhetővé tenni azt - olvasható a sajtó számára készített írásos anyagban.

Az egyéves, ötven előadásból álló sorozat keretében neves tudósok foglalkoznak a természet- és társadalomtudományok legizgalmasabb kérdéseivel.

Az előadások szakirodalmi hivatkozásokkal és a szükséges kiegészítő anyagokkal az interneten is megjelennek majd. Mint ismertették, az előadásokat az érdeklődők ingyenesen látogathatják, és azokat várhatóan valamelyik országos televízió is közvetíti majd. Arra a kérdésre, hogy melyik országos televíziós csatorna közvetíti majd az előadásokat, Straub Elek azt válaszolta, hogy jelenleg az RTL Klubbal folynak tárgyalások.

Vizi E. Szilveszter a szándéknyilatkozat aláírását követően hangsúlyozta: a XXI. században, amely az információs forradalom időszaka, fontos, hogy a tudást miként tudják tovább adni annak birtokosai, illetve a modern technika hogyan képes részt venni a tudás közvetítésében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!