Aliz
6 °C
14 °C

Pomázi tüntetés a lakóparknak kiszemelt zöldterületért

MTI
2002.06.05. 09:28
Demonstrációra készül több pomázi civil szervezet szombaton a város határában lévő, természeti értékeket rejtő zöldterület megóvásáért. Orgoványi Anikó, a tiltakozást szervező Zöld Szív Ifjúsági Természetvédő Mozgalom elnöke az MTI-nek elmondta: a települészabályozási terv szerint 100 hektárnál nagyobb külterületet építenének be. Terveik szerint a békés tüntetésre e helyen, a lakóparknak kiszemelt réten kerül sor.

A beépítés hatására a réten számos természeti érték elpusztulna, s veszélybe kerülne a település kisvárosi arculata is, Pomáz lakossága a mostani 15 ezerről 20-22-re duzzadna. A tiltakozók elsősorban az ökológiai szemléletet hiányolják a tervből - közölte Orgoványi Anikó. Az itt létesítendő lakópark, golfpálya, az ipari és kereskedelmi világcégek beruházásai tovább fokoznák a környezeti terhelést, növekedne a forgalom, a zaj- és levegőszennyezés.

Kulin Imre, Pomáz polgármestere úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a város vezetése körültekintően járt el a fejlesztési tervek összeállításánál. Közlése szerint a lakópark építésére kijelölt 50 hektáros zöldterület hasznosítása nem bontaná meg a környezet harmóniáját. A 700 lakásos beruházás létrejöttével a település lélekszáma csupán két-három ezerrel gyarapodna, s hozzájárulna Pomáz fejlődéséhez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?