Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Az internetszolgáltatók győztek a díjmegosztási vitában

Index
2002.06.05. 11:36
Az internetszolgáltatóknak adott igazat a Hírközlési Döntőbizottság az Inter.Net által kezdeményezett eljárásban a Matávval szemben az internetes telefontarifa megosztásának vitájában. Az Inter.Net és a GTS-Datanet külön-külön indított eljárást a HDB-nél annak érdekében, hogy az mondja ki a Matáv jogsértő magatartását.

A HDB határozatában kimondja, hogy a Matáv nem kötelezheti egyoldalúan az internetszolgáltatót az elérési szolgáltatás számlázására és díjának beszedésére, továbbá a díjmegosztás alkalmazását nem kötheti hálózati hozzáférési szerződés megkötéséhez. A jogerős határozat szerint a Matáv nyolc napon belül köteles megfizetni a díjmegosztási rendelet szerinti összeget az Inter.Net részére, visszamenőleg 2002. január 1-jétől. A Matáv Rt. esetleges fellebbezésének a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya. Napokon belül a HDB várhatóan hasonló tartalmú határozatot hoz a GTS-Datanet beadványával kapcsolatosan is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?