Valér
-2 °C
0 °C

Kormányzati portál 8 millió rubelért

Index
2002.06.07. 10:59
Az orosz Gazdaságfejlesztési Minisztérium internetcsoportjának vezetője, Mihail Dvorkovics kihirdette a kormányzati portál koncepciójának kialakítására és technológiai megvalósításának kidolgozására vonatkozó pályázati kiírást.

Az ITTK Infinit hírlevele szerint ebben az évben kell, hogy létrejöjjön a kormány gazdasági "blokkjának" weboldala is, azaz, a www.economika.ru. Az erről szóló határozatot május 27-én írta alá German Gref gazdasági miniszter. A jövendőbeli kormányzati portál domaineve még nincs kijelölve, ám, több mint valószínű, hogy a weboldal a www.government.ru címen lesz elérhető.

A kormányportál megvalósítását a szövetségi költségvetésből fedezik majd, az idei évre erre a célra 8 millió rubelt különítettek el. A projekt jövő évre vonatkozó finanszírozásának összegét majd csak az év végén döntik el, amikor is a pénzügyminisztérium az Elektronikus Oroszország központi program költségvetéséről határoz majd.

A kormányportál megvalósítása mellett pályázat fog dönteni az elektronikus közbeszerzési rendszer majdani kialakításával kapcsolatban is, amelyre 8,1 millió rubelt szán a kormányzat. Dvorkovics szerint a tenderre legalább 25-30 pályázati anyag érkezik majd, a győzelemért azonban az orosz cégek közül mindössze 5-6 lehet esélyes. Az eredményt augusztus elején hirdetik ki.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!