Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elhalasztották Rogán olcsó internetes javaslatának tárgyalását

MTI
2002.06.07. 13:18
Rogán Antal (Fidesz) kérésére pénteki ülésén egy héttel elhalasztotta az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottsága a képviselő önálló, az internethasználat olcsóbbá tételével kapcsolatos indítványának tárgyalását.

A képviselő - aki a testület elnöke - önálló indítványát a hírközlésről szóló 2001. évi törvény módosítására terjesztette be. A javaslat lényege, hogy a másodpercenként 56 kilobites sebességű tartományban az internetelérést a hatósági áras kategóriából az egyetemes szolgáltatási körbe helyezné át. Ezen túlmenően a képviselő javasolja az egyetemes internettámogatási alap létrehozását, amelyből az internetszolgáltatókat lehetne támogatni.

Kovács Kálmán informatikai miniszter az Indexnek korábban úgy nyilatkozott: "a Rogán-féle javaslat ebben a formájában a Matáv közvetlen támogatását jelentené, évi körülbelül hétmilliárd forinttal, így nem jelenthet megoldást, de a kedvezményes internethasználat kialakítását fontosnak tartom. Az időzítésről csak annyit: kár, hogy egy évvel ezelőtt, a törvényalkotás során nem voltak ilyen ötletei".