Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Elhalasztották Rogán olcsó internetes javaslatának tárgyalását

MTI
2002.06.07. 13:18
Rogán Antal (Fidesz) kérésére pénteki ülésén egy héttel elhalasztotta az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottsága a képviselő önálló, az internethasználat olcsóbbá tételével kapcsolatos indítványának tárgyalását.

A képviselő - aki a testület elnöke - önálló indítványát a hírközlésről szóló 2001. évi törvény módosítására terjesztette be. A javaslat lényege, hogy a másodpercenként 56 kilobites sebességű tartományban az internetelérést a hatósági áras kategóriából az egyetemes szolgáltatási körbe helyezné át. Ezen túlmenően a képviselő javasolja az egyetemes internettámogatási alap létrehozását, amelyből az internetszolgáltatókat lehetne támogatni.

Kovács Kálmán informatikai miniszter az Indexnek korábban úgy nyilatkozott: "a Rogán-féle javaslat ebben a formájában a Matáv közvetlen támogatását jelentené, évi körülbelül hétmilliárd forinttal, így nem jelenthet megoldást, de a kedvezményes internethasználat kialakítását fontosnak tartom. Az időzítésről csak annyit: kár, hogy egy évvel ezelőtt, a törvényalkotás során nem voltak ilyen ötletei".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!