Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sikeres a győri szelektív hulladékgyűjtés

MTI
2002.06.07. 15:28
A szelektív hulladékgyűjtés bevezetésének első évében 321 tonna csomagolási hulladékot, 111 tonna papírt, 67 tonna műanyagot, 68 tonna színes és 75 tonna fehér üveget gyűjtött össze a lakosság Győrött - hangzott el a városházán tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Az egy éve működő szelektív hulladékgyűjtési rendszerre guberáló hálózatok létesültek, tagjaik a hivatalos szállítókat megelőzve összeszedik az edényekből az értékesíthető anyagot. Akcióik nem csekély bevételkiesést okoznak a városnak. Az önkormányzat, a győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) és az Öko-Pannon Kht. által közösen finanszírozott és működtetett program 130 ezer győri lakos háztartási hulladékának újrahasznosítására ad lehetőséget. A szelektíven gyűjtött hulladékot értékesítik, az ebből származó összeg fedezi a kiadásokat.

A válogatott háztartási hulladékot különféle cégek, társaságok vásárolják meg és dolgozzák fel újra. A papír a hazai feldolgozókhoz kerül, az üveget előfeldolgozás után Németországba értékesítik, s rövidesen megoldódik helyben a műanyag flakonok hasznosításának dolga.

A sajtótájékoztatón bejelentették: a rendszert most tovább bővítik. A napokban 30 speciális gyűjtőedényt helyeztek ki a fém italos dobozok, konzervdobozok, tubusok és egyéb fém csomagolási hulladékok számára. Az edények kétmillió forintos költségét a Környezetvédelmi Alapból finanszírozták.

  • Győri házak a térképen, keress legszebb családi házak között.
  • Sopronba költöznél? Keresd meg a legszebb házakat sopronban
  • Albéletek Győrben az Otthontérképről!