Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Sikeres a győri szelektív hulladékgyűjtés

MTI
2002.06.07. 15:28
A szelektív hulladékgyűjtés bevezetésének első évében 321 tonna csomagolási hulladékot, 111 tonna papírt, 67 tonna műanyagot, 68 tonna színes és 75 tonna fehér üveget gyűjtött össze a lakosság Győrött - hangzott el a városházán tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Az egy éve működő szelektív hulladékgyűjtési rendszerre guberáló hálózatok létesültek, tagjaik a hivatalos szállítókat megelőzve összeszedik az edényekből az értékesíthető anyagot. Akcióik nem csekély bevételkiesést okoznak a városnak. Az önkormányzat, a győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) és az Öko-Pannon Kht. által közösen finanszírozott és működtetett program 130 ezer győri lakos háztartási hulladékának újrahasznosítására ad lehetőséget. A szelektíven gyűjtött hulladékot értékesítik, az ebből származó összeg fedezi a kiadásokat.

A válogatott háztartási hulladékot különféle cégek, társaságok vásárolják meg és dolgozzák fel újra. A papír a hazai feldolgozókhoz kerül, az üveget előfeldolgozás után Németországba értékesítik, s rövidesen megoldódik helyben a műanyag flakonok hasznosításának dolga.

A sajtótájékoztatón bejelentették: a rendszert most tovább bővítik. A napokban 30 speciális gyűjtőedényt helyeztek ki a fém italos dobozok, konzervdobozok, tubusok és egyéb fém csomagolási hulladékok számára. Az edények kétmillió forintos költségét a Környezetvédelmi Alapból finanszírozták.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

  • Győri házak a térképen, keress legszebb családi házak között.
  • Sopronba költöznél? Keresd meg a legszebb házakat sopronban
  • Albéletek Győrben az Otthontérképről!