Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szünetmentes megoldások otthonra az APC-től

Index
2002.06.12. 14:14
Az American Power Conversion (APC) a szünetmentes áramforrások (UPS-ek) két olyan új termékcsaládjával jelent meg az európai piacon, amelyek - a korábbi modellektől eltérően - szabványos konnektor-elosztóként használhatók, ugyanakkor biztosítják a villámvédelmet, illetve kiküszöbölik számítógépek feszültségkimaradásból vagy áramingadozásból származó adatvesztését.

A kis méretű konnektorcsoport mindkét változata öt túlfeszültség elleni védelmet nyújtó kimenetet tartalmaz. Ebből három csatlakozó szünetmentes tápellátást is biztosít. A Back-UPS ES 350 jelű modell összesen 225 Watt, a Back-UPS ES 500 összesen 325 Watt összteljesítményű fogyasztó megvédésére alkalmas. A készülékek áramszünet esetén maximális terhelés mellett 5-6 percig biztosítanak áramellátást. Szabványos USB-csatlakozójuk révén konfigurálhatók, és azon keresztül az automatikus fájl-mentés, a rendszerleállítás és az akkumulátor-felügyelet is megoldható.

Az APC Personal and Performance SurgeArrest termékcsaládja a villámvédelem ellen kínál megoldást. Az E15 jelű eszköz a névleges hálózati feszültségnél legfeljebb 15 százalékkal, az E25-ös pedig maximum 5 százalékkal magasabb feszültséget enged át. A Back-UPS ES-családhoz hasonlóan mindkét típuson öt konnektor-kimenet található.