Marcell
18 °C
32 °C

Szünetmentes megoldások otthonra az APC-től

Index
2002.06.12. 14:14
Az American Power Conversion (APC) a szünetmentes áramforrások (UPS-ek) két olyan új termékcsaládjával jelent meg az európai piacon, amelyek - a korábbi modellektől eltérően - szabványos konnektor-elosztóként használhatók, ugyanakkor biztosítják a villámvédelmet, illetve kiküszöbölik számítógépek feszültségkimaradásból vagy áramingadozásból származó adatvesztését.

A kis méretű konnektorcsoport mindkét változata öt túlfeszültség elleni védelmet nyújtó kimenetet tartalmaz. Ebből három csatlakozó szünetmentes tápellátást is biztosít. A Back-UPS ES 350 jelű modell összesen 225 Watt, a Back-UPS ES 500 összesen 325 Watt összteljesítményű fogyasztó megvédésére alkalmas. A készülékek áramszünet esetén maximális terhelés mellett 5-6 percig biztosítanak áramellátást. Szabványos USB-csatlakozójuk révén konfigurálhatók, és azon keresztül az automatikus fájl-mentés, a rendszerleállítás és az akkumulátor-felügyelet is megoldható.

Az APC Personal and Performance SurgeArrest termékcsaládja a villámvédelem ellen kínál megoldást. Az E15 jelű eszköz a névleges hálózati feszültségnél legfeljebb 15 százalékkal, az E25-ös pedig maximum 5 százalékkal magasabb feszültséget enged át. A Back-UPS ES-családhoz hasonlóan mindkét típuson öt konnektor-kimenet található.