Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Vivendi is tárgyal az olcsóbb internethozzáférésről

MTI
2002.06.12. 14:26
Nagyon komoly egyeztetés folyik a kormányzat és a szolgáltatók között az olcsóbb internetezésről, s e tárgyalásoknak várhatóan néhány nap múlva pozitív eredménye lesz - mondta Polányi Sándor, a Vivendi Telecom Hungary vezérigazgatója szerdán Budaörsön sajtótájékoztatón. Polányi Sándor aláhúzta: a közös erőfeszítés annak érdekében történik, hogy ugrásszerűen nőjön Magyarországon az internet-használók száma. Az eseményen a vezérigazgató közölte, hogy az elmúlt évben a Vivendi 41 milliárd forint árbevételre tett szert, míg kamat- és adófizetés, értékcsökkenés és tőketörlesztés előtti eredménye (EBITDA) 15 milliárd forint volt. Polányi Sándor az idei várható eredményről számszerű adatokat nem közölt, csupán annyit mondott, hogy az árbevétel, illetve az EBITDA-eredmény jobb lesz, mint a 2001-es. A Vivendi 2002-ben 15 milliárd forintot fordít beruházásra.

Az eseményen Polányi Sándor kifejtette, hogy Magyarországon több feltétel még hiányzik az erősebb távközlési verseny kialakulásához. Ezek között megemlítette, hogy az alternatív szolgáltatók, illetve a szolgáltatásaik kevéssé ismertek. További hátrányként közölte, hogy az alternatív szolgáltatók közül egyedül a Vivendi jelent meg a lakossági piacon. Az erősebb távközlési verseny kialakulása érdekében a vezérigazgató egyetértett az informatikai és hírközlési miniszter azon korábbi felvetésével, hogy át kell tekinteni a hírközlési törvényt. Ezen túlmenően reményét fejezte ki, hogy hamarosan megjelenik a magyar piacon egy olyan tőkeerős társaság, amely meg tudja szorítani a Matávot. Polányi Sándor elmondta, hogy a Vivendi július 1-jét követően nem emeli az alapdíjait, s egyéb tarifáiban sem várható jelentős áremelkedés. Az eseményen bemutatták a Vivendi lakossági szolgáltatásait is: a társaság szerint a Vivendi váltószám-szolgáltatásának használata révén 12-15 százalékot lehet megtakarítani attól függően, hogy mekkora az ügyfél havi telefonszámlája.