Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kacsahadat toboroz Kína a haszonnövényeket pusztító sáskák ellen

MTI
2002.06.13. 10:56
A sáskafaló szárnyasokat az ország északkeleti részén vetik be. Az első kontingensbe mintegy négyezer kacsát sorozott be a sáskaelhárításért felelős hivatal. "A kacsák a legjobbak a sáskák ellen, mert hatalmas az étvágyuk" - idézte a Reuters az egyik illetékest.

A kacsahaddal ráadásul két legyet ütnek egy csapásra, ugyanis a kacsák két-három hónap alatt jól meghíznak a sáskáktól, és mehetnek egyenesen a piacra. A sors igazságtalansága, hogy a leghősiesebb sáskaölő kacsakatonák "esnek el" a legelőbb. Mivel ők a legtestesebbek, az éttermek ezeket veszik meg elsőként, hogy azután tepsiben végezzék.

Ami az ellenséges erőket illeti, egyelőre nagy a sáskák létszámfölénye. Egyes területeken négyzetméterenként 5 ezer is hemzseg belőlük. A kacsahad viszont nem egyedül küzd: permetezőgépekről rovarirtószerrel pilóták is megpróbálják kivenni részüket a háborúból.