Auguszta
-7 °C
0 °C

Ismét az internetszolgáltatók javára döntött a díjmegosztási vitában a HíF

MTI
2002.06.18. 15:10
A Hírközlési Döntőbizottság (HDb) határozata szerint az internet-szolgáltatót rendeletben meghatározott díjrész illeti meg 2002. január 1-től függetlenül a hálózati szerződés megkötésétől.

A HDb-nél az Interdotnet Kft. kérelmezte a határozathozatalt a Bakonytel, a Dunatel, az Emitel és a V-fon Rt. távközlési szolgáltatókkal szemben - írja a felügyelet közleménye. Az internet-szolgáltató nem kötelezhető az elérési szolgáltatás számlázására és díjának beszedésére sem - áll a HDb határozatában.

A határozat szerint a négy távközlési szolgáltató köteles az igénylők részére egyenlő, hátrányos megkülönböztetéstől mentes műszaki, jogi és gazdasági feltételekkel biztosítani az internet hozzáférést. Közleményében leszögezi a HíF: a döntőbizottság határozatai biztosítják az internet-szolgáltatók részére a jogszabályban meghatározott egyenlő esélyeket és segíthetnek megakadályozni az internet piac beszűkülését. A HDb mostani határozatai összhangban vannak az Interdotnet-Matáv vitában korábban hozott döntéssel - derül ki a közleményből.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!