Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két új kiállító teremmel gazdagodott az ELTE Természettudományi Múzeuma

MTI
2002.06.18. 16:37
Két új kiállító teremmel gazdagodott az ELTE Természettudományi Múzeuma; a biológiai és paleontológiai múzeum, valamint az ásvány- és kőzettár ősztől várja a látogatókat az egyetemváros déli tömbjében.

A kiállított tárgyak egy része három, a XVIII., illetve a XIX. század végén alapított gyűjteményből származnak, antropológiai, őslénytani és zoológiai tárgyak. A múzeum a régi műszereken, eszközökön, összesen mintegy 1.700 tárgyon túl olyan dolgokat is bemutat, amelyeket a rendszertani, paleontológiai és anatómiai oktatásban ma is használnak.

A múzeumot azért hozták létre, hogy a biológiai és őslénytani tudományok relikviáinak, illetve demonstrációs anyagainak méltó kiállítási teret biztosítsanak, és a hallgatóknak lehetőséget adjanak az önművelődésre. A biológiai múzeum mellett az ásvány- és kőzettár mintegy 3.500 tárgyi emlékkel várja a látogatókat.