Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Internetre költözik a Smart hűségprogram

Index
2002.06.18. 15:36
A Shell Smart programjának résztvevői június 18-tól az interneten ellenőrizhetik, hány pontot gyüjtöttek, beválthatják a pontokat egy kis virtuális áruház-jellegű rendszerben, valamint lehetővé válik az online kártyaletiltás, ha valamilyen malőr történik.

Az új szolgáltatás bejelentése alkalmából rendezett sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Smart Online programban még a nyilvános meghirdetés előtt többszázan regisztrálták magukat. Kissé nehezíti azonban a törzsvásárlók számára a Smart Online használatát, hogy külön lépésben kell a kártyán levő pontokat online ponttá transzformálni, átíratni: ezt például a benzinkutakon lehet megtenni. A virtuális vásárlás ezután pár napon belül válik lehetővé. A kártyabirtokos egyes pontjai a belépést követően az offline és az online pontokból tevődnek össze.

A bejelentkezéshez szükséges adatszolgáltatásnál bónuszpontok jár azért, ha a felhasználó megadja üzleti célra felhasználható személyes adatait.

A rendszert fejlesztő Hungary Network a fejlesztésnél egy banki típusú szolgáltatást - szerződés-kezdeményezés, egyenleglekérdezés, stb. - kötött össze egy webáruházzal. A fejlesztésnél kulcsfontosságú volt a biztonság garantálása, mivel másfélmillió ember adatait tárolja a rendszer. Az adatok biztonságos átvitelét SSL titkosítással oldották meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!