Ágnes
-5 °C
2 °C

Döntés a V-fon Rt. és a Pannon GSM Rt. közötti jogvitában

Index
2002.06.19. 11:21
A Hírközlési Döntőbizottság (HDB) döntésében kötelezte a Pannon GSM Rt.-t, hogy a V-fon Rt.-vel kötendő összekapcsolási hálózati szerződés ellenértékét a hírközlésről szóló törvényben meghatározott szabályok szerint alakítsa ki.

A V-fon hálózati szerződési ajánlattal kereste meg a Pannon GSM-et. Azonban a tárgyalások során nem sikerült megállapodni a V-fon hálózatából indított és a mobil hálózatban végződtetett hívásokért fizetett ellenértékben, ezért a V-fon a HDB-hez fordult.

Mivel a Pannon GSM Rt. nem tartozik a jelentős piaci erőt képviselő szolgáltatók közé, nem köteles árait költségalapon megállapítani és nem köteles azt jóváhagyásra a Döntőbizottságnak benyújtani. Így a Döntőbizottság nem jogosult a végződtetési díj mértékének jóváhagyására.

A Döntőbizottság a vizsgálat során megállapította, hogy a benyújtott anyagok nem támasztották alá, hogy a mobil hálózaton végződtetett hívásokért fizetendő ellenértéket a Pannon GSM objektív kritériumok szerint, az áttekinthetőség elvét követve, ellenőrizhetően alakította volna ki.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!