Viola
-6 °C
-2 °C

Döntés a V-fon Rt. és a Westel közötti jogvitában

MTI
2002.06.20. 11:48
A Hírközlési Döntőbizottság (HDB) döntésében kötelezte a Westelt, hogy a V-fon Rt-vel kötendő összekapcsolási hálózati szerződésben meghatározott szolgáltatás ellenértékét a hírközlési törvény szerint alakítsa ki. A Hírközlési Döntőbizottság közleménye szerint a hivatal a V-fon-Westel jogvitában a V-fon-Pannon ügyhöz hasonlóan döntött, hiszen a V-fon Rt. beadványa a korábbi ügyben beadottal megegyező tartalmú volt.

A V-fon hálózati szerződési ajánlattal kereste meg a Westelt. Mivel a tárgyalások során nem sikerült megállapodni a V-fon hálózatából indított és a mobil hálózatban végződtetett hívásokért fizetett ellenértékben, ezért a V-fon a HDB-hez fordult. Mivel a Westel Mobil Távközlési Rt. nem tartozik a jelentős piaci erőt képviselő szolgáltatók közé, nem köteles árait költségalapon megállapítani és nem köteles azt jóváhagyásra a Döntőbizottságnak benyújtani. Így a Döntőbizottság nem jogosult a végződtetési díj mértékének jóváhagyására.

A Döntőbizottság a vizsgálat során megállapította, hogy a benyújtott anyagok nem támasztották alá, hogy a mobil hálózaton végződtetett hívásokért fizetendő ellenértéket a Westel Mobil Távközlési Rt. objektív kritériumok szerint, az áttekinthetőség elvét követve, ellenőrizhetően alakította volna ki.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!