Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két éven belül ötmillió 3G-felhasználó Nyugat-Európában

Net Research Center
2002.06.20. 11:51
A Teleconomy Group kutatási jelentése szerint a jövőben Európa nyugati részén 2004 végéig közel 5 millióan fizetnek elő 3G mobilszolgáltatásokra. A jelentés szerint a skandináv országok, Svédország, Finnország és Dánia lesznek az elsők, ahol a fogyasztók komoly érdeklődést tanúsítanak a 3G szolgáltatások iránt, mögöttük foglal helyet, az érdeklődést illetően, Németország, Anglia és Olaszország.

A jelentés elemzi az egy főre jutó licencdíjakat is. E szerint Svédországban ez 0,0006(!), Németországban 657, Angliában pedig 576 dollár. Ez - fogalmaz a tanulmány - azt is jelenti, hogy a fogyasztóknak mekkora áldozatot kell hozniuk (hiszen ezek a költségek végső soron a fogyasztót terhelik), ha szeretné igénybe venni a 3G szolgáltatásokat. Dr. Qmars Safikhani, a Teleconomy vezető szakértője szerint "felmérésünk igazolta azon felvetésünket, hogy a 3G szolgáltatások indításában és a fogyasztói igények tekintetében Nyugat-Európa megelőzi az ázsiai régiót".

A nevezett országok közül Svédország és Finnország vezetik az európai 3G-mezőnyt, ezekben az országokban valósulhat meg leggyorsabban az új szabványok és technológiák bevezetése és elfogadtatása. A Teleconomy a rangsor tekintetében úgy véli, hogy Németország megelőzheti Angliát.