Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyre több európai vásárol online

Net Research Center
2002.06.20. 11:59
A GfK adatai szerint 2001. november és 2002. április között körülbelül 58,5 millió fogyasztó vásárolt az internetről Belgiumban, Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában és Spanyolországban. A 2001. nyári adatokhoz képest ez 13 százalékos emelkedést jelent, akkor ugyanis még csak 51,9 millióan vásároltak online.

Bár az Egyesült Királyságban novemberről áprilisra 2,7 milliárd euróról 7,9 milliárd euróra nőttek az e-kereskedelemből származó bevételek, tehát az öt hónap alatt csaknem megháromszorozódtak, addig Európa más országaiban azért szerényebb adatok voltak jellemzők. A GfK-Webgauge szerint Európa-szerte az öt legjelentősebb e-kereskedelemi kategóriát a könyvek, a zenei CD-k, a ruhák, a cipők és az utazási szolgáltatások képviselték.