Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Megjelent a MagyarOffice standard változata

Index
2002.06.21. 12:21
A MultiRáció Kft csütörtökön bemutatta a MagyarOffice integrált irodai szoftvercsalád standard változatát. A MagyarOffice a Sun Microsystems által megvásárolt német StarOffice program közzétett és továbbfejlesztett OpenOffice.org 1.0 legfrissebb, stabil forráskódjára épül, a MultiRáció Kft. erre a forráskódra alapozva fejleszti a MagyarOffice szoftvercsaládot.

A MagyarOffice tartalmaz szöveg- és weblapszerkesztőt, táblázatkezelőt, bemutatókészítőt és rajzolóprogramot, a magyar felhasználók igényeihez szabott sablonokkal, helyesírás-ellenőrzővel, dokumentációval. Alkalmas más programok fájljainak kezelésére, beleértve például a Microsoft Word, Excel, PowerPoint fájlokat. A programcsomag nemcsak Windows, hanem Linux és Solaris operációs rendszeren is futtatható.

A MagyarOffice 1.0 alapverziója 2001. decembere óta kapható, az új standard verzió kényelmi és tartalmi funkciókkal bővíti az alapot. Elkészült a kontextusfüggő magyar nyelvű súgó (help). Helyet kapott az új verzióban a Mozilla internetes böngésző, levelező és csevegő magyarított változata, összekapcsolva a helyesírásellenőrzővel. Megtalálható benne egy térképes diagramkészítő, mely statisztikai adatok többféle térképes megjelenítését biztosítja, valamint egy fejlett optimalizációs program. Ezenkívül új sablonokkal bővűlt az eddig is nagy kínálat.