Viola
-5 °C
-2 °C

Megjelent a MagyarOffice standard változata

Index
2002.06.21. 12:21
A MultiRáció Kft csütörtökön bemutatta a MagyarOffice integrált irodai szoftvercsalád standard változatát. A MagyarOffice a Sun Microsystems által megvásárolt német StarOffice program közzétett és továbbfejlesztett OpenOffice.org 1.0 legfrissebb, stabil forráskódjára épül, a MultiRáció Kft. erre a forráskódra alapozva fejleszti a MagyarOffice szoftvercsaládot.

A MagyarOffice tartalmaz szöveg- és weblapszerkesztőt, táblázatkezelőt, bemutatókészítőt és rajzolóprogramot, a magyar felhasználók igényeihez szabott sablonokkal, helyesírás-ellenőrzővel, dokumentációval. Alkalmas más programok fájljainak kezelésére, beleértve például a Microsoft Word, Excel, PowerPoint fájlokat. A programcsomag nemcsak Windows, hanem Linux és Solaris operációs rendszeren is futtatható.

A MagyarOffice 1.0 alapverziója 2001. decembere óta kapható, az új standard verzió kényelmi és tartalmi funkciókkal bővíti az alapot. Elkészült a kontextusfüggő magyar nyelvű súgó (help). Helyet kapott az új verzióban a Mozilla internetes böngésző, levelező és csevegő magyarított változata, összekapcsolva a helyesírásellenőrzővel. Megtalálható benne egy térképes diagramkészítő, mely statisztikai adatok többféle térképes megjelenítését biztosítja, valamint egy fejlett optimalizációs program. Ezenkívül új sablonokkal bővűlt az eddig is nagy kínálat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!