Vilhelmina
11 °C
28 °C

Húszéves a LucasArts

Index
2002.06.24. 17:33
Idén 20. évfordulóját ünnepli a LucasArts, amely a Csillagok háborúja világához kötődő számítógépes akciójátékokkal vált ismertté a fiatalok körében. Az alkalomból kiadott közlemény szerint a cég sikerének egyik titka, hogy mindig törekedtek a minőségre, és a lehető legteljesebb játékélmény nyújtására. A filmben megszokott történetmesélést, mozgalmasságot, ábrázolt szereplőket és csavarokat igyekeztek a művészek és szakemberek átcsempészni a szoftverekbe.

A LucasArts a LucasFilm számítógépes részlegeként indult, mára azonban önálló vállalkozássá nőtte ki magát. 1982-ben mindössze egyetlen alkalmazottal indult a LucasArts, az első években elsősorban Atari típusú komputerekre fejlesztettek, majd a nyolcvanas évek közepén-végén tértek át a PC-s platformra.

Legismertebb játékaik között mindenképpen meg kell említeni a Day of the Tentaclest, az X-Winget, a Dark Forces-sorozatot, amely Jedi Knight néven további két epizódot ért meg (a Jedi Outcast az idei év egyik sikere), valamint a Sonyval közösen most készülő Star Wars Galaxiest, amely játékosok százezreit fogja összekapcsolni az interneten keresztül.