Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Elektronikus oktatás a hazai iskolákban

Index
2002.06.25. 11:14
A NIIF és a Cisco Systems tartalomszolgáltató infrastruktúrával bővíti az akadémiai hálózatot. A kezdeményezés célja, hogy a meglévő hálózaton, a meglévő erőforrásokkal juttassák el a tömegesen felhasználható oktatási anyagokat az iskolákba, egyetemekre.

A rendszer alapja a Cisco Systems által kifejlesztett tartalomszolgáltató (Content Delivery) technológia, amely az internetes tartalmat nagy sebességgel, költséghatékonyan képes eljuttatni a felhasználókhoz. A tartalomszolgáltató hálózat a megfelelő sávszélességű végpontokat, helyi kiszolgálókat - például a Sulinetbe bekapcsolt mintegy 2400 intézményt -, illetve az innen érkező kéréseket szolgálja ki. A Content Delivery technológiának köszönhetően a digitális tartalmakat, így mozgóképes felvételeket akár 64 kilobit/másodperc sávszélességű vonalon is képesek célba juttatni.

A tartalomszolgáltató rendszer kísérleti üzemére a felsőoktatási hálózati szakemberek tavaszi Networkshop konferenciája adott alkalmat. A Networkshop konferencián készített e-learning anyagok a http://www.ki.iif.hu/nws2002 honlapon tekinthetők meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!