Erzsébet
1 °C
4 °C

Itt a 2 gigahertzes mobil Pentium

Index
2002.06.25. 15:37
Az Intel a héten már szállítja 2 gigahertzes mobil PC-processzorát. Az új Mobile Intel Pentium 4-M processzorra épülő noteszgépek felhasználói a BAPCo legfrissebb mobil teljesítménytesztje, a MobileMark(tm) 2002 szerint kétszer nagyobb teljesítményt használhatnak a többfeladatos irodai alkalmazások terén, csaknem háromórás üzemidővel - szemben az egy évvel ezelőtti leggyorsabb mobil processzorral (akkor ez a Mobile Intel Pentium III processzor volt). A WebMark teljesítményteszt esetében pedig majdnem kétszer jobb teljesítményre számíthatnak az internet használata közben.

Az Intel további processzorokat - 1,90 GHz-es Mobile Intel Pentium 4-M processzor, illetve 1,50, 1,40 és 1,33 GHz-es Intel Celeron processzorok - is bejelentett. Az 1,50 és 1,40 gigahertzes Intel Celeron processzorok rendszerbusz 400 megahertzes, az 1,33 gigahertzes processzoré pedig 133 megahertzes. Az összes fenti processzor nagy tételben kapható, illetve a rá épülő rendszereket már szállítják a vezető PC gyártók. Az Intel mobil processzorainak teljes családja 0,13 mikronos technológiával készül. A Mobile Intel Pentium 4-M processzorcsalád 1,40-től 2 gigahertzes sebességig terjedő változatokban kapható. A processzorban 55 millió tranzisztor található.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?